ПР хоче відповіді Тимошенко і бачить в "порочному ланцюгу" Яценюка

Четвер, 17 квітня 2008, 15:48

Партія регіонів заявляє, що голова Верховної Ради Арсеній Яценюк свідомо порушує регламент, намагаючись зірвати засідання парламенту, бо коаліція неспроможна ухвалювати ініційовані нею ж закони.

Про це йдеться у заяві Партії регіонів, розповсюдженій її прес-службою.

"Неодноразове порушення Регламенту Верховної Ради збоку спікера Яценюка вже не раз призводило до збурень у системі парламентських процедур. Цими днями спікер публічно визнав, що він чинить такі дії в угоду політичній доцільності", - сказано в ній.

Партія регіонів зазначає, що 17 квітня спікер в черговий раз "свідомо порушив тимчасовий регламент", бо, не давши завершити розгляд законопроекту про Кабмін, розпочатий напередодні, поставив на порядок денний інше питання.

"Є підстави вважати, що Арсеній Яценюк вчинив це свідомо, переслідуючи мету зірвати засідання Верховної Ради, оскільки коаліція через свої внутрішні суперечності неспроможна ухвалювати нею ж ініційовані закони, домовленість про які виписана в коаліційній угоді", - сказано в заяві.

"Коаліція нині шукає способів відволікти увагу суспільства від тих проблем, які породило в країні непрофесійне правління нею сформованого уряду - від галопуючої інфляції, від безпрецедентного росту цін, у результаті яких громадяни України щодня стають біднішими" - стверджують регіонали.

На їхню думку, "саме з метою відволікання уваги людей від цих насущних проблем і була запущена технологія передчасних виборів у Києві, Харкові та ще в п’яти регіонах України, де помаранчеві хочуть змінити місцеву владу за тим же сценарієм", а "сьогоднішні події у Верховній Раді – чергова ланка з цього порочного ланцюга".

"Ми вимагаємо від помаранчевої коаліції перейти до розгляду в парламенті тих питань, на які чекають люди. Це і заходи зі зниження інфляції та цін, це ухвалення програми, яка дала б можливість Україні розвивати економіку, це соціальні закони. Яценюк повинен саме про це турбуватися, а не бути виконавцем авантюрної і брехливої політики помаранчевої коаліції...", - заявляє Партія регіонів, закликаючи владу "схаменутися".

"Ми – за притягнення уряду та прем’єр-міністра до відповідальності за стан справ у країні. Ми ніколи не були прихильниками того, щоб політики, які руйнують державу, так легко маніпулювали суспільством, як нині це вони роблять в Україні", - заявляють "регіонали".

За їхніми словами, "питання однозначне: ви створили свою помаранчеву коаліцію, уряд – відповідайте, і не створюйте штучні ситуації, які б призвели до розпаду коаліції і до відставки уряду!".

"Ми не допустимо, щоб ви і надалі перекладали відповідальність за свою бездарність на будь-чиї плечі. Ви і лише ви повинні або визнати свою неспроможність і піти у відставку, або попросити конкретний термін часу, за який гарантуєте подолати кризу в державі. Час вашого популізму і ваших облудних обіцянок закінчується. Суспільство більше не бажає з цим миритися", - заявляє Партія регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування