Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького підозрюють, що Вінському заважає виборча кампанія

Четвер, 17 квітня 2008, 16:34

Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Денис Басс висловлює здивування заявами чиновників Міністерства транспорту і зв’язку щодо незгоди з рішенням КМДА заборонити у денний час в’їзд вантажівок у Київ.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Світова практика, яку київська влада намагається запровадити у столиці України, знайшла підтримку митниці, ДАІ, обласної влади. Натомість окремі посадовці Міністерства транспорту висловлюються проти ініціативи, втілення якої чекають з нетерпінням кияни", - сказав Басс.

На його думку, "тут може бути дві причини".

"Або непрофесіоналізм чиновників спричинив такі заяви, або ж початок виборчої кампанії у столиці заважає керівництву транспортного міністерства залишатися професіоналами і бачити позитив для мешканців Києва в обмеженні в’їзду великовантажного транспорту", - зазначив Басс.

За його словами, європейський досвід свідчить, що обмеження в’їзду вантажівок у мегаполіси значно покращує екологію і ситуацію на дорогах.

"Саме цього від нас вимагають кияни, слово яких для нашої команди – закон. Тож ми жорстко контролюватимемо виконання розпорядження КМДА стосовно обмеження в’їзду вантажівок у столицю", - запевни заступник голови КМДА.

Як відомо, столична міськдержадміністрація видала розпорядження, за яким із 1 травня з 7-ої ранку до 8-ої вечора заїзд до Києва вантажного транспорту загальною масою понад 4,5 т буде заборонено, а з 8-ої вечора до 7-ої ранку – буде дозволено лиш окремими вулицями й площами. Водночас, заїзд у центральну частину міста з 8-ої вечора до 7-ої ранку дозволено для вантажного транспорту зі швидкопсувним вантажем.

15 квітня міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський заявив, що вважає рішення КМДА про заборону в’їзду вантажного транспорту в Київ безвідповідальним і поспішним, і висловив сподівання, що дане рішення буде скасовано до 1 травня.

Крім того, заступник міністра транспорту і зв'язку Леонід Сергієнко заявив, що рішення Київської міськдержадміністрації про заборону в'їзду в Київ вантажних автомобілів не було погоджено з Мінтрансзв’язком і може спричинити посилення соціальної напруги й погіршення відносин із іншими державами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування