Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі радий, що НАТО і ЄС "не проковтнули" Росію

Четвер, 17 квітня 2008, 16:42

Міністр закордонних справ Грузії Давид Бакрадзе заявляє, що Грузія вимагає провести спеціальне засідання ОБСЄ у зв'язку з заявами Росії.

Про це він заявив на засіданні грузинського уряду в четвер, повідомляє Civil Georgia.

"В ОБСЄ сьогодні пройшло засідання Постійної ради ОБСЄ, на якому з відповідними заявами виступили ЄС, США, інші держави партнери", - сказав він.

"В ОБСЄ ми вимагали проведення спеціального засідання з цього питання і зажадали залучення берлінського механізму, що є спеціальним дипломатичним механізмом і використовується в особливих випадках усередині ОБСЄ", - підкреслив Бакрадзе.

У свою чергу президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що обурений провокаційністю кроку Росії, спрямованого на встановлення офіційних відносин із самопроголошеними регіонами Грузії Абхазією і Південною Осетією, і вимагає від Москви "перегляду" цього рішення.

Саакашвили підкреслив, що очікує "від Росії перегляду всіх тих рішень, що порушують суверенітет і територіальну цілісність Грузії".

Він також закликав міжнародних партнерів почати серйозні дипломатичні дії проти прийнятого Росією рішення.

У той же час Саакашвілі заявив, що задоволений "вперше в історії" різкою реакцією на цей крок з боку ЄС, НАТО і традиційних партнерів Грузії.

"Я думаю, цей крок був несподіваним і для самої Росії. Росія звикла, що щоб вона не робила, багато хто в міжнародній співдружності ковтають це. Я думаю, учора почався серйозний перегляд і поворот цієї політики", - заявив Саакашвілі.

"Тому ми маємо набратися терпіння, витривалості, але також повинні бути дуже сміливими", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...