Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко просить Генпрокуратуру повибивати з Черновецького цифри

Четвер, 17 квітня 2008, 17:15

Керівництво Києва не дало можливості Рахунковій палаті перевірити використання бюджетних коштів, що були передані Києву на виконання столичних функцій у сумі мільярд гривень.

Про це заявив голова тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування діяльності київської влади Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, комісія вирішила звернутися до Генпрокуратури з проханням сприяти усуненню перешкод в роботі працівників Рахункової палати з перевірки використання бюджетних коштів Київською міськдержадміністрацією.

На засіданні комісії в четвер Томенко повідомив, що працівниками Рахункової палати виявлено низку серйозних порушень у фінансовій дисципліні органів міської влади.

Він зазначив, що комісією направлено низку звернень до міської прокуратури, а також до Генпрокуратури.

В основному, звернення стосуються грубих порушень владою Києва вимог земельного та природоохоронного законодавства.

Крім цього, Томенко наголосив на тому, що комісія не бачить готовності керівництва Києва до нормального діалогу.

Так, звернення комісії ігноруються керівництвом Київради та КМДА, інформація надається не в повному обсязі, вибірково та у максимально відведений чинним законодавством строк, що створює перешкоди у роботі комісії та негативно впливає на виконання комісією делегованих їй Верховною Радою повноважень.

За словами Томенка, комісія запланувала зустріч з представниками органів прокуратури з метою вироблення механізму спільних дій для більш ефективної роботи комісії.

Комісія також ухвалила рішення, що з початком агітаційної кампанії на дострокових виборах Київради та мера Києва, вона продовжуватиме працювати, однак її представники утримаються від публічних заяв та оприлюднення матеріалів комісії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування