Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пригальмував Тимошенко через трубу

Четвер, 17 квітня 2008, 21:13

Президент Віктор Ющенко пояснив мотиви, з яких зупинив дію постанови Кабінету міністрів про приватизацію "Одеського припортового заводу".

"Я - за приватизацію заводу, але я вдруге прошу вилучити з приватизації трубопровід", - цитує слова президента його прес-служба.

Глава держави назвав його однією з ключових національних інфраструктур, яка повинна поки що зберігатися в державній монополії, що гарантує право доступу до цього ресурсу для різних компаній.

"Якщо ми приватизуємо - а це перший випадок в українській історії - трубопровід, то я є перший, хто ставить питання, чи це відповідає основам національної безпеки", - сказав Ющенко.

При цьому він підкреслив, що жоден український уряд не насмілився виставити на приватизацію лінії електропередач, газо- або нафтопроводи.

Ющенко також висловив сумніви з приводу того, що в сучасних умовах приватизацію цього цінного ресурсу можна провести на справедливих засадах.

"Коли ми спостерігаємо такий брутальний перерозподіл первинного ресурсу, і сьогодні, знаючи дуже багато вад українського законодавства, і тенденції лобіювання, які виникають і в парламенті, і інших колах, то виникає питання, чи ми свідомо даємо відповідь, що ми приватизуємо одну із ключових українських інфраструктур", - сказав президент.

Він також пояснив, з яких підстав призупинив встановлений урядом порядок проведення земельних аукціонів.

"Я не можу підтримати, якщо уряд знову робить монополіста, який з усіх сіл України буде продавати землю", - сказав Ющенко, порівнявши можливі наслідки запровадження цього рішення Кабміном із ситуацією, що існувала із держзакупівлями, організованих довкола Тендерної палати.

Президент висловився за те, що у державі повинен бути "єдиний порядок, але багато учасників" земельних відносин.

Ющенко підкреслив, що вважає, що політичні сили - учасники коаліції повинні нести єдину політичну відповідальність за ту політику, яку вони проводять, і в основі такої політики повинні бути чітко сформовані національні пріоритети.

Коаліції треба завжди підтримувати дух діалогу, додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування