Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: хіба в Києві живуть не за тією Конституцією, що в Донецьку?

П'ятниця, 18 квітня 2008, 08:22

Президент Віктор Ющенко наполягає, що вибори Київського міського голови мають проходити в один тур.

Про це він заявив у Донецьку в четвер на брифінгу після Всеукраїнської конференції "З любов`ю і турботою до дітей", повідомляє УНІАН.

"Чому мер Донецька обраний в рамках однотурного голосування, в Обухові – мер обраний в рамках однотурного голосування, у Вінниці, Житомирі, Сумах і т.д., а в Києві за 36 днів до голосування необхідно робити повторне голосування", - запитав президент.

Ющенко зазначив, що вибори в Києві - дострокові. "У даному випадку мер буде обраний на 18 місяців – а потім, коли будуть вибори у всіх містах, також вони будуть і в Києві", - цитує президента "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Хіба жителі Києва живуть не за тією Конституцією, що в Донецьку? Чому претензія тут до місцевого виборця", - запитав Ющенко.

За словами президента, "якщо у нас назріла сьогодні дискусія про виборну систему до місцевих органів самоврядування - давайте це зробимо".

"Але не потрібно робити спеціальних політтехнологій, якщо немає єдиного кандидата, якщо немає домовленості…", - додав він.

Президент упевнений, що ідея з двома турами виборів мера Києва – політтехнологія. "Нам потрібно прийняти сумнівне рішення в парламенті... Давайте тоді приймемо в парламенті постанову, що мером у Києві може бути людина, у якої немає волосся на голові, диплом такий-то, народилася у такому-то році, в такий-то місяць і такого-то числа, і має партійний квиток такої-то сили", - зіронізував він.

Ющенко нагадав, що в 2004 році було ліквідовано поріг явки на виборах до місцевих органів самоврядування, і "сьогодні це демократична модель виборів".

"Я хотів би не плутати виборчу технологію з вимогами демократії", - наголосив президент.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування