БЮТівець відмовився від зловісних слів щодо Ющенка

П'ятниця, 18 квітня 2008, 08:59

Депутат фракції БЮТ Роман Забзалюк заявляє, що його слова, нібито сказані в зневажливому тоні на адресу президента Віктора Ющенка у кулуарах Верховної Ради, були викривлені журналістом.

Про це йдеться в реакції Забзалюка на статтю в "Комерсанті", розповсюдженій прес-службою.

Як відомо, у номері за 17 квітня газета "Комерсант-Україна" опублікувала статтю, в якій зазначалось, що Забзалюк у розмові з депутатом від "НУ-НС" Володимиром Ар’євим нібито сказав пошепки наступне: "Ми вашого президента вперед ногами винесемо".

"Ми вдвох (із Ар’євим) були вкрай обурені викривленням наших обговорень поточної ситуації, тим паче в досить таки довільній інтерпретації по відношенню до президента з боку, можливо, у майбутньому, і перспективного початківця фантастичного жанру", - заявляє Забзалюк.

"Не хотілось би вважати, що таке свавільне коментування має пряме відношення до "чорних" чи "жовтих" технологій тих сил які і в день і в ночі мріють про повернення до влади як засобу особистого збагачення", - зазначає БЮТівець.

"Стосовно ж окремих публікацій на цю тематику", Забзалюк зазначає: "Я скептично ставлюсь до нісенітниць, що де-не-де та з’являються у ЗМІ, з амбітними претензіями на "фахове коментування" тих чи інших політичних подій людьми, які не мають відношення до них".

"Причому зазвичай, до таких коментарів окремі автори часто густо додають "висмоктані з повітря гарячі новинки", що, на їх думку, повинні посилити їх особисте бажання виглядати талановитими і компетентними. Однак, такі "шедеври" не викликають жодних емоцій окрім іронії", - наголошує він.

Водночас, Забзалюк зазначає, що в БЮТ чітко усвідомлюють, що "пошук політичних компромісів повинен мати місце, однак при умові, що такі компроміси не несуть шкоду українському народу".

"Відтак, найважливіше при таких обставинах говорити людям правду, що ми і зробили у заяві з парламентської трибуни. Тільки за умови відкритої дискусії, а не кулуарних "мєждусобойчиків" можлива реалізація програм наших політичних партій", - твердить він.

За словами Забзалюка, заява фракції БЮТ, яка прозвучала 16 квітня у стінах парламенту, "спрямована виключно на консолідацію демократичних сил".

"Так, безумовно, заява містить дещо різку критику на адресу президента та його оточення. Але така критика – це свідчення нашого щирого бажання зберегти та посилити дієвість демократичної коаліції", - каже він.

"Уряд працює, нібито працює і парламент – а закони, які ми обіцяли прийняти виборцям і які чітко визначені в коаліції, – так і не прийняті. Мова йде про об’єктивну критику.... Ми намагаємося загострити увагу наших партнерів на тих негативних тенденціях, які нам заважають досягати нашої спільної мети. Конструктивна критика – сприяє скорішому урегулюванню гострих питань", - переконаний БЮТівець.

Він зазначив: "У нас демократична коаліція, де є місце дискусіям, суперечкам. Але такі дискусії повинні бути спрямовані на пошук оптимального шляху вирішення вкрай важливих, стратегічних питань, від яких залежить майбутній розвиток України, а саме – реалізації національної програми "Український прорив".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News