Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Рудьковським стежать? Він попросив у СБУ 1 офіцера

П'ятниця, 18 квітня 2008, 10:39

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський, який знаходиться на підписці про невиїзд, звернувся до в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням відкликати чотири машини, що супроводжують його, і "приставити до нього" одного офіцера.

Як пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело з оточення Рудьковського, нещодавно екс-міністр написав лист на ім'я Наливайченка з проханням "узаконити стеження за ним".

"Точний текст листа я не пам'ятаю, але Рудьковський, по-моєму, просить Наливайченка економніше витрачати державні кошти і замість чотирьох машин супроводу приставити до нього одного офіцера, але офіційно", - повідомило джерело.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що зазначений лист дійсно було доставлено в Службу безпеки, але викладені в ньому факти назвала "дурницею".

"Чому ми повинні стежити за Рудьковським? Він перебуває у віданні суду і є підсудним, тому всі питання – до суду. Ми вже давно не маємо до нього жодного стосунку", - заявила Остапенко.

"Ніяких супровідних машин не існує. Якщо обвинувачуваному Рудьковському щось привиділося, це його проблеми. Ніякого зовнішнього спостереження ми не ведемо", - підкреслила вона. Але прес-секретар СБУ додала, що лист екс-міністра все-таки буде розглянуто – "як і будь-який інший лист від українських громадян".

"Що стосується прохання приставити йому офіцера, за нашими даним, життю громадянина Рудьковського ніщо не загрожує, тому в нас немає ніяких підстав надавати йому охорону", - зазначила Остапенко.

У даний момент, за інформацією газети, Рудьковський знаходиться в денному стаціонарі приватної клініки "Борис". Вранці він приїжджає на обстеження і лікувальні процедури, а ввечері повертається у свій заміський будинок, розташований у котеджному містечку "Золоті ворота" по Старообухівській трасі.

Президент клініки "Борис" Михайло Радуцький заявив, що "дуже сумнівається в існуванні стеження за Миколою Рудьковським на території лікарні".

"Якщо десь припаркована якась машина, вона нам не заважає. Якщо десь просто стоїть людина, вона не обов'язково є агентом спецслужб. Узагалі ж органи не повинні мене інформувати про свої дії, але я дуже сумніваюся, що ведеться якесь спостереження. Рудьковський – звичайний хворий, і ми його лікуємо", - сказав Радуцький.

За словами однієї з медсестер клініки "Борис", Рудьковський "проходить обстеження, йому роблять багато різних процедур". "Цікаво, що з моменту приїзду Рудьковського у нас у лікарні з'явилося багато людей, які, як нам здається, стежать за ним і усіма, хто його відвідує", - додала вона.

Медсестра зазначила, що коли Рудьковський у клініці, біля входу завжди припарковані 4 автомобілі. "Один із хлопців, що приїжджають на цих машинах, завжди стоїть на ґанку "Бориса" і робить вигляд, що пише есемески, причому він може стояти там по кілька годин", - зазначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування