Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вирішив зайняти нішу Мороза і Медведчука

П'ятниця, 18 квітня 2008, 11:41

Партія регіонів на своєму з’їзді 19 квітня має намір затвердити лівоцентристську ідеологію.

Про це розповів Тарас Чорновіл в інтерв’ю "Україні молодій".

"Ми вирішили чітко сформулювати тезу щодо ідеологічного спрямування Партії регіонів. У світі є дуже впливові партії, які не вписуються в чітке розмежування на ліві — праві. Це тільки у нас постійно доводять, що третього не дано — досі живемо за марксизмом", - заявив він.

"Регіони" обрали лівоцентризм, за якого держава, по–перше, бере на себе максимальну відповідальність за соціальну політику, а по–друге, зберігає за собою певні важелі впливу на економічні процеси — не прямого, але суттєвого. Так як у Швеції: через регулювання податків, державного замовлення, бюджетних вливань тощо. Це дві основи, які відповідають європейському соціалізму", - заявив депутат.

Чорновіл також повідомив, що на з’їзді буде делегація Європейської соціалістичної партії, про приєднання до якої буде вестися мова.

На питання, чи не суперечить ухилу вліво наявності у партії багатьох представників потужного капіталу, Чорновіл запевнив: "Анітрохи. Шведські соціалісти теж мають велику частину серйозного капіталу, який працює в рамках лівоцентристської моделі".

Щоправда сам Чорновіл від партійної переорієнтації не в захваті, бо, на його думку, вони повинні бути правоцентристами.

"Щодо інших речей, які будуть виписані в програмі Партії регіонів, то хочу наголосити на тому, що ми дуже чітко декларуємо розвиток євроінтеграційних процесів. І наполягаємо, до речі, на максимальній співпраці в тому числі й із НАТО, участі в міжнародних програмах безпеки. Але, і це категорично, Україна в жодному разі не повинна вступати в НАТО (без референдуму, зрозуміло)", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...