Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" підготували "сюрприз" абітурієнтам перед іспитами

П'ятниця, 18 квітня 2008, 12:09

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про скасування зовнішнього тестування випускників шкіл під час вступу до вищих навчальних закладів.

Відповідний проект постанови зареєстрований "регіоналами" Інною Богословською, Василем Горбалем та Дмитром Табачником.

У пояснювальній записці впровадження обов’язкового зовнішнього тестування при вступі ВНЗ називається передчасним, "адже за численними заявами фахівців та спеціалістів у галузі освіти тести для зовнішнього незалежного тестування містять помилки та неточності".

Саме тому, на думку авторів проекту постанови, впровадження цього тестування може стати "фатальним для багатьох громадян України".

Крім того, у документі зазначається, що постанова Кабміну про зовнішнє тестування суперечить закону про вищу освіту, зокрема тій його частині, якою регулюються умови прийому абітурієнтів до ВНЗ.

Автори постанови наголошують, що ВНЗ має право сам обирати форму перевірки знань своїх абітурієнтів при вступі до нього.

"Питання прийому на навчання до ВНЗ є прерогативою самих закладів і втручання у цей процес є брутальним порушенням принципів управління навчальними закладами, які здійснюються на основі автономності та самоврядування", - сказано у документі.

Як відомо, у п’ятницю спікер Арсеній Яценюк закрив засідання Верховної Ради. Наступні 3 тижні парламент не працюватиме у пленарному режимі через роботу депутатів у комітетах та травневі свята.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...