Рішення КС невигідне секретаріату Ющенка?

П'ятниця, 18 квітня 2008, 12:27

Рішення Конституційного Суду про порядок ухвалення змін до Конституції в першу чергу є невигідним для секретаріату президента.

Таку думку в коментарі "Українській правді" висловила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш.

За її словами, згідно з рішенням КС, референдум щодо змін до Конституції може бути проведений у разі обов'язкового виконання трьох умов.

Серед них внесення змін про порядок і форму проведення референдуму в чинну Конституцію, ухвалення закону про референдум, який би відповідав Конституції.

Третьою умовою є "обов'язкове з'ясування волі народу - чи потребує він змін до Конституції, яке проводиться безпосередньо перед референдумом".

"Якщо це станеться, то не буде підміни понять народу Верховною Радою і Верховної Ради народом. І буде прийнято консолідоване рішення", - заявила депутат.

На питання, кому вигідно таке рішення КС, Лукаш зауважила, що не може сказати цього, але може сказати, кому воно не вигідно.

"Це безумовно дуже жорстка відповідь тим консультантам президента, які переконали його у можливості проігнорувати Верховну Раду і в обхід її винести Конституцію на розгляд народу", - заявила депутат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News