Ющенко запустив завод

П'ятниця, 18 квітня 2008, 13:59

У п’ятницю після реконструкції запущено Одеський нафтопереробний завод.

В урочистій церемонії запуску підприємства взяв участь президент Віктор Ющенко, який перебуває в Одесі з робочою поїздкою.

Він подякував компанії "Лукойл" за те, що вона дотримала свого слова і провела реконструкцію підприємства за два з половиною роки, повідомляє УНІАН.

Ющенко підкреслив, що відкриття підприємства - це подія, значуща не тільки для Одеської області, але й для всієї України.

Президент зазначив, що потужності підприємства дозволять переробляти на рік 3 млн. тонн сибірської нафти. "Я і українська сторона високо цінуємо те, що ви робите в Україні", - сказав президент, звертаючись до керівника "Лукойлу" Вагіта Алєкпєрова.

У свою чергу, Алєкпєров підкреслив, що в реконструкцію підприємства вкладено близько 200 млн. доларів і запевнив президента, що продукція, яку випускатиме НПЗ, буде високої європейської якості.

ВАТ "Лукойл", яке володіє ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", у липні 2005 року зупинило Одеський нафтопереробний завод для широкомасштабної модернізації до 2009 року. Інвестиції в модернізацію підприємства оцінюються майже в 380 млн. доларів США.

З початку роботи підприємство планує вийти на щомісячну переробку близько 200 тис. тонн сировини.

У результаті реалізації другого етапу реконструкції Одеського НПЗ, який планується проводити без зупинки виробництва, глибина переробки сировини зросте до 96%, а вихід світлих нафтопродуктів - до 74%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування