Балога погрожує члену БЮТ через шмат м'яса?

П'ятниця, 18 квітня 2008, 14:21

Голова Держкомітету з державного матеріального резерву Михайло Поживанов стверджує, що керівник секретаріату президента Віктор Балога погрожував йому у разі, "якщо хоч один кілограм м'яса з Держрезерву потрапить на ринок".

Про це йдеться у заяві Поживанова, повідомляє УНІАН.

За словами Поживанова, 17 квітня йому зателефонував Балога "і сказав приблизно наступне:

"Життя нам всім дається один раз, і це значить, що далеко не всі постанови уряду треба виконувати. Якщо хоч один кілограм м'яса з Державного резерву потрапить на ринок, у тебе вже завтра будуть великі проблеми з усіма правоохоронними органами і жоден мандат тебе не врятує…".

При цьому Поживанов зазначив: "Мене мало хвилюють відверті погрози Балоги, але мені дуже прикро, що сьогодні президентський секретаріат очолює людина, яка вдається до напівкримінальної риторики та влазить до питань, які її жодною мірою не стосуються".

"Тепер мені зрозуміло, чому майже не виконується постанова Кабінету міністрів про інтервенцію борошна для хлібобулочних виробів масового вжитку та інші антиінфляційні заходи уряду", - зауважив Поживанов.

"Очевидно, що губернатори областей, від яких багато в чому залежить виконання антиінфляційних ініціатив Кабінету міністрів, теж мали подібні розмови з Балогою", - додав він.

Поживанов заявив, що "ринок сьогодні може забезпечити зниження цін на основні продукти харчування, але це не відбувається, тому що керівник президентського секретаріату блокує всі дії уряду в цьому напрямі".

"Для мене абсолютно очевидно, що сьогодні керівник секретаріату зосередився на тому, щоб не дати урядові боротися з інфляцією", - зазначив Поживанов.

"Усі сили секретаріату кинуто на те, щоб не дати дешевим продуктам потрапити на ринок, щоб зберегти високі ціни і цим дискредитувати діяльність Кабінету міністрів. Це – занадто висока ціна задля задоволення амбіцій Балоги", - додав він.

Свою заяву Поживанов закінчує словами: "Я попереджаю керівника секретаріату, - якщо він і далі буде у таким спосіб боротися з урядом, якщо він хоч одним пальцем втрутиться в діяльність Держрезерву та зриватиме виконання антиінфляційних ініціатив Кабінету міністрів, то відповідальність за інфляцію ляже не на нього, а на президента".

Як відомо, Поживанов є членом БЮТ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News