Луценко знає, за що посадити горе-політика Рудьковського

П'ятниця, 18 квітня 2008, 15:15

Донецька залізниця стала збитковою через пільгові тарифи на вантажні перевезення, які екс-міністр транспорту Микола Рудьковський надавав окремим приватним структурам.

Про це міністр МВС Юрій Луценко заявив у п'ятницю на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

"Справа почалася з аналізу нормативних документів міністерства транспорту і зв'язку, підписаних колишнім міністром Рудьковським, що допустив законні порушення шляхом спеціально встановленої знижки під час перевезення вантажів приватними вагонами, приватних фірм. Це навіть у документах так і написано: "частки піввагони", - сказав Луценко.

За його словами, спочатку Рудьковський знизив вартість перевезення вантажів на 20%, а коли цього видалося мало, зменшив тариф до 50%.

"У результаті такої в лапках "державної" діяльності екс-міністра, Донецька залізниця стала збитковою, а за нею і звалилася вся "Укрзалізниця" у фінансовому плані. Це яскравий приклад того, за що треба притягати до відповідальності цього горе-політика", - сказав міністр.

"Його (Рудьковського) особисті підписи, його особисті рішення були погоджені з віце-прем'єр-міністром Азаровим на нараді в Кабінеті міністрів, проте, він брав на себе усю відповідальність і тепер повинен її понести. Це мої глибокі переконання", - відзначив Луценко.

Відповідні матеріали у справі Рудьковского спрямовані в Генеральну прокуратуру для прийняття законних рішень.

Як відомо, 13 грудня 2007 року щодо Рудьковського була порушена кримінальна справа за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (присвоєння коштів в особливо великих розмірах) за розтрату майна під час здійснення приватного перельоту за маршрутом Київ-Париж-Київ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування