В БЮТ знайшовся емісар, який домовлявся з заступником Балоги

П'ятниця, 18 квітня 2008, 17:41

Народний депутат від БЮТ Ігор Рибаков підтверджує, що проводив юридичні консультації із секретаріатом президента щодо виборів у Києві

Про це йдеться в його заяві, переданій УП.

"Минулого тижня у пресі було поширено заяву заступника голови секретаріату президента України Ігоря Пукшина про те, що "емісари" від Блоку Юлії Тимошенко пропонували йому організувати юридичну кампанію по зриву виборів у Києві", - нагадав він.

"У зв’язку з резонансом навколо цієї інформації, вважаю за необхідне повідомити, що дійсно я консультувався із Пукшиним щодо правових аспектів рішення Верховної Ради України призначити перевибори столичної влади", - заявляє Рибаков.

Причини своїх дій він пояснив тим, що не згодний з тим, у який спосіб, і на якій підставі Верховна Рада прийняла постанову про проведення виборів у Києві.

"На моє глибоке переконання, правове обґрунтування цього кроку вельми сумнівне. По суті, парламент прийняв політичне рішення. Кожному більш-менш грамотному юристові зрозуміло, що ВР виносила свій вирок київському меру Черновецькому, не маючи для того достатніх, беззаперечних доказів", - йдеться в заяві.

"Було створено прецедент, коли людині інкримінувалися зловживання, не доведені належним чином і не підтверджені обвинувальними вироками судів. Людину, у даному випадку столичного мера, звинуватили у зловживаннях, але навіть не потрудилися зібрати достатню доказову базу. Виходить, міського голову звільнили ні за що", - вважає депутат.

За його словами, він не міг погодитися із таким підходом.

"Саме тому я і звернувся до Пукшина з проханням про надання мені консультації щодо правових засобів реагування на постанову ВР. Ми докладно обговорили всі аспекти цієї справи. Під час нашої розмови, серед іншого, йшлося і про можливість судового оскарження рішення парламенту", - йдеться в заяві.

Як відомо, Голосіївський районний суд міста Києва повернув "Блоку Юлії Тимошенко" позовну заяву до заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина, який минулого тижня заявив, що депутати БЮТ консультувалися з ним щодо зриву виборів.

Рибаков вважається депутатом близьким до Віктора Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News