Дітище Ющенка запахло корупцією

Субота, 19 квітня 2008, 12:35

З 10 мільйонів гривень, направлених українськими меценатами на реалізацію проекту "Мистецький Арсенал", тільки 2 були витрачені на статутну діяльність держпідприємства з аналогічною назвою.

Такі дані надало "Дзеркалу тижня" Головне контрольно-ревізійне управління України за результатами перевірки 2006 року.

Кошти в об’ємі 10,1 мільйонів гривень, за даними ГоловКРУ, перераховувалися меценатами на рахунок в "Родовід Банку". Тільки 2,1 мільйона гривень, або 20% добродійних засобів, були направлені на статутну діяльність держпідприємства "Мистецький Арсенал", а саме на проведення наукової роботи.

Вказані кошти були направлені ТОВ "Видавництво "Родовід" — 1,6 мільйона гривень і "Lord Cultural Resourcer Planning" (Канада) — 110 тисяч доларів. При цьому не були узгоджені ні напрями діяльності, ні залучені виконавці робіт. Роботи виконувалися через ряд не зареєстрованих і не ліцензованих суб’єктів підприємницької діяльності.

Більш того, ТОВ "Видавництво "Родовід" перерахувало ПП "ІГМА" 850 тисяч гривень без підтвердження у приватного підприємства наукового штату, силами якого можна забезпечити поставлені перед ним завдання.

900 тисяч гривень було нібито витрачено на діяльність "Центру музики" — структури, яку планували створити тільки в 2009-2014 роках.

За інформацією ГоловКРУ, результати перевірки були передані в прокуратуру. Проте, за даними неофіційних джерел "Дзеркала тижня", кримінальні справи хоч і порушувалися, але незабаром і закривалися у зв’язку з небажанням меценатів надавати свідчення.

Ревізор КРУ, котра перевіряла ДП "Мистецький Арсенал", пані Хитяник, за інформацією видання, сьогодні займає посаду одного із замів директора в новоствореному ДП "Мистецький Арсенал".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування