Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко просить не обговорювати цілісність України

Субота, 19 квітня 2008, 13:29

Міністр закордонних справ Володимир Огризко підкреслює, що питання територіальної цілісності України і Молдови не є предметом обговорення.

Так він прокоментував "Дзеркалу тижня" заяву президента Румунії Траяна Бесеску про можливе приєднання півдня України до Молдови.

"Ми виходимо з того, що питання кордонів, територіальної цілісності держав не є предметом обговорення", — відзначив Огризко.

Він нагадав, що МЗС України звернулося до румунської сторони за роз'ясненнями з приводу розповсюдженої ЗМІ заяви Бесеску, до одержання яких не буде офіційно коментувати це питання.

Він висловив співчуття, що не всі в Румунії підтримують ідею підписання румунсько-молдовського договору про кордон і навіть договір про дружбу. "Україна виходила і виходить з того, що Молдова — це суверенна, незалежна держава", — підкреслив міністр.

Огризко повідомив, що Україна і Молдова вже демаркували дві третини спільного кордону, і висловив надію, що в нинішньому році сторони дійдуть згоди відносно початку демаркаційних робіт на придністровській ділянці українсько-молдавського кордону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...