Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вірить, що НУНС консолідовано зробить з неї Меркель

Неділя, 20 квітня 2008, 19:27

Прем’єр Юлія Тимошенко переконана, що після великодніх свят парламент проголосує зміни до Конституції, що передбачають перехід до парламентської форми правління.

Про це вона заявила в ефірі каналу ICTV у неділю ввечері.

"Я переконана, що після великодніх свят парламент збереться і проголосує в першому читанні зміни до Конституції, які потрібні сьогодні країні більше, ніж будь-які інші реформи", - зазначила Тимошенко.

Прем’єр висловила переконання, що голосувати за зміни до Конституції демократична коаліція буде консолідовано.

Тимошенко сподівається, що конституційна реформа поставить крапку на хаосі в країні. "Парламентська форма в Україні нарешті наведе порядок. Буде так як у Німеччині – буде канцлер і буде порядок", - сказала прем’єр.

При цьому, за її словами, залишиться президент, який буде обиратися всенародно, але буде мати "досить помірковані" повноваження.

Водночас вона не виключила можливості дострокових парламентських виборів після внесення змін до Конституції.

"Я не виключаю, що таке може бути. Тому що коли нова Конституція, безумовно, потрібно щоб народ дав нові повноваження всім політикам", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила також, що лише прихід БЮТ у парламент більшістю дасть можливість змінити керівників прокуратури та Фонду держмайна. "На цьому на жахливих подіях в політиці буде поставлена жирна крапка", - вважає прем’єр.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування