Яценюк викрив сценарій, коли всі будуть при кориті

Неділя, 20 квітня 2008, 21:08

Спікер Арсеній Яценюк заявляє про існування сценарію проведення нових дострокових парламентських виборів.

"Я не виключаю, що є сценарій: щоб уникнути відповідальності, давайте проведемо ще одні дострокові вибори", - сказав він в інтерв’ю телеканалу "Інтер".

На переконання спікера, ще одні вибори "не принесуть нічого нового".

За його словами, сценарії дострокових виборів пов'язані з конституційною реформою і з прохідним бар’єром.

"Мені відомий сценарій, який пропонувався: давайте максимально підвищимо прохідний бар’єр, давайте внесемо зміни до Конституції, це стане підставою для дострокових виборів, а потім прийдемо й швиденько поділимо владу", - розповів Яценюк.

"Я категоричний противник того, щоб політичні сили користувалися достроковими виборами тільки для одного: щоб поділити електорат, який не поділений, викинути політичні сили, які мають невисокий рівень підтримки і сформувати біпартійність", - підкреслив спікер.

За його словами, ця ідея вже давно крутиться в українських політичних колах. "Давайте поділимо країну на дві зони відповідальності. Перша – це зона відповідальності тих, хто набере більшу кількість голосів, а друга – це опозиція. І всі будуть при кориті. Такої політичної конструкції не буде", - наголосив Яценюк.

Відповідаючи на питання, чи залишається він людиною президента, спікер підкреслив, що голова Верховної Ради не може бути чиєюсь людиною, оскільки є самостійною політичною фігурою.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування