"Регіоналів" попросили не політизувати тестування

Понеділок, 21 квітня 2008, 10:51

Президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт заявляє, що тестування не може стати предметом політичних спекуляцій.

Так він прокоментував той факт, що представники партії регіонів Дмитро Табачник, Інна Богословська та Василь Горбаль мають намір вимагати від уряду скасувати проведення тестування.

"Таким чином, справа переводиться з професійної площини у політичну", - наголосив Квіт.

Він підкреслив, що "перше урядове рішення, з якого почався процес підготовки загальнонаціонального незалежного оцінювання, була відповідна постанова уряду Януковича" від 25 липня 2004 року.

"У той час віце-прем’єром з гуманітарних питань був той же Табачник, який зараз, перебуваючи в опозиції, по суті, хоче скасувати власне рішення", - зазначив він.

"Всеукраїнське незалежне оцінювання не може ставати предметом політичної боротьби і, тим більше, політичних спекуляцій. Воно спрямоване на реформування вищої та середньої освіти в Україні", - наголосив він.

Квіт зазначив, що сьогодні понад 150 країн світу послуговується незалежним оцінюванням знань випускників шкіл.

"Звичайно, існує багато питань і проблем, але Україна перебуває на шляху створення власної національної системи незалежного оцінювання. Перший досвід завжди болючий – і саме тому українські політики, вчителі, академічна громада повинні пройти цей шлях разом, гуртуючись заради вирішення проблем, які виникають, а не ховаючись від них", - зазначив він.

Квіт вважає, що тестування "належить до питань національної безпеки, і це добре, що кілька українських урядів поспіль, не зважаючи на різну політичну орієнтацію, приділяли йому необхідну увагу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування