Конференція Євро-2012 залишиться без представників уряду Польщі?

Понеділок, 21 квітня 2008, 11:31

Міністерство внутрішніх справ і адміністрацій Польщі офіційно заборонило підкарпатському воєводі взяти участь у конференції про Євро-2012 у Львові, яка має відбутися 22 квітня.

Про це пише польське видання "Gazeta Wyborcza", переклад якої наводить Західна аналітична група.

"Причиною стало те, що ця зустріч у Львові обговорювалася минулого тижня під час візиту до Польщі президента України Віктора Ющенка. Участь у зустрічі президентів брав міністр спорту Мірослав Джевецький", - пише газета.

Прес-бюро канцелярії президента стверджує, що Лех Качинський звертався до уряду щодо участі представників виконавчої влади у конференції.

Міністр канцелярії прем’єра Рафал Ґрупінський обурений: "Прохання президента Качинського, щоб міністр поїхав до Львова, неприпустиме. Неможливо, щоб міністр поїхав в Україну без відома прем’єра. Президент не буде визначати, що робити урядові".

"Канцелярія прем’єра вважає, що винуватцем ситуації є канцелярія президента, втім, Ґрупінський згоден, що міністр Джевецький повинен був негайно поінформувати прем’єра Туска про те, що президент попросив його поїхати до Львова", - зазначає газета.

У канцелярії президента (Леха Качинського) відмовилися коментувати цю справу. Там нічого не відомо про заборону воєводі виїжджати до Львова.

Минулої середи (16 квітня) він отримав запрошення від голови державної адміністрації Миколи Кмітя, а в четвер – від президента Ющенка.

З неофіційних джерел відомо, що в п’ятницю становище намагалося врятувати посольство України, яке негайно надіслало запрошення до участі в конференції у міністерство спорту Польщі.

До п’ятниці єдиним запрошенням, яке надійшло до уряду, був факс із польського посольства у Києві від 11 квітня.

"З факсу не випливало, що має бути темою конференції. Зрештою, на конференцію міністра не запрошують факсом. Я чекаю на згоду прем’єра на поїздку", – сказав газеті міністр спорту Джевецький.

Утім, навіть коли він не приїде до Львова, то пошле туди делегацію міністерства і представників нещодавно створеної спілки PL2012.

На зустрічі мали зібратися керівники міст, в яких відбудуться матчі, очікується приїзд президента України.

"Планувалося, що підкарпатський воєвода вестиме переговори про прикордонні переходи і пришвидшений контроль уболівальників, які їхатимуть із шенгенської Польщі в Україну", - зазначає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...