Тигіпку подобається, як Ющенко підбадьорює Тимошенко

Понеділок, 21 квітня 2008, 11:39

Співголова інвестиційної ради при Кабінеті Міністрів Сергій Тігіпко не вважає свою участь у раді поверненням у велику політику.

"Якби я хотів повернутися в політику, я б зробив яскравіший крок", - сказав він в інтерв’ю "Українському тижню".

"Знаєте, хтось із великих французів сказав, що найспекотніше місце в пеклі дістанеться тому, хто не вболіватиме за свою країну, а скаже, моя хата скраю, хай вариться як вариться, а я роблю свій бізнес", - додав він.

Тигіпко також заявив, що не буде брати участь у останній хвилі великої приватизації, яку збирається провести уряд.

"Ми спробували взяти участь у приватизації Луганськтепловозу, нас просто не допустили туди. Мені набагато легше створювати підприємства з "нуля", - розповів бізнесмен.

"По-перше, я увесь свій бізнес намагаюсь якомога далі дистанціювати від будь-якого уряду. Я хочу, щоб мої компанії не надавали ніяких послуг державі, не продавали нічого державі й не купували нічого в держави", - зазначив Тигіпко.

"Це з двох причин: по-перше, не хочу носити хабарі, по-друге, компанії, які мають тісні стосунки з державним сектором, менше платять. Тому, що вони не ринкові. Щодо бізнес-клімату, то серйозної якоїсь різниці між урядами я не відчував", - пояснив він.

Тигіпко зазначив, що зараз йому подобається, що "Укрзалізниця" почала проводити реальні тендери, а по "Нафтогазу" намагаються прибрати посередника.

"Якщо зараз почнуться серйозні повернення ПДВ, теж буду аплодувати цьому. Одне можу сказати, що це не ставлення до Юлії Володимирівни… В нас ніколи не було лагідних стосунків, але я віддаю урядові належне, якщо щось зроблено добре, то треба це підтримувати", - наголосив Тигіпко.

"Але мені також подобається, коли президент критикує уряд, це добре, коли є зовнішній стимул не розслаблятися", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...