Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник готовий проміняти Верховну Раду на Київську

Понеділок, 21 квітня 2008, 13:48

Народний депутат від Партії регіонів Дмитро Табачник не виключає, що в разі проходження до Київради на виборах у травні, він може перейти працювати в раду столиці.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи те, що він посідає другий рядок у списку Партії регіонів до Київради, хоча "очевидно" не збирається там працювати.

"Я кажу абсолютно точно: у нас у партії буде дискусія. Усе залежить від того, яким виявиться склад Київради і конфігурація політичних сил у ньому... Якщо буде потрібно і буде перспектива цікавої роботи, ніщо не перешкодить мені зосередитися на роботі в Київраді", - запевнив Табачник.

При цьому, коментуючи той факт, що якийсь час його пророкували кандидатом у мери Києва від Партії регіонів, а згодом ним став Василь Горбаль, Табачник зазначив: "Останні 4 роки столичною організацією партії керує народний депутат Василь Горбаль. Його краще знає партійний актив, районні адміністрації, прості кияни".

"Я навів своїм колегам ще низку інших аргументів, і, зрештою, зі мною погодилися", - пояснив свою відмову балотуватися в мери Табачник, хоча і підтвердив, що така ідея була, і він навіть декілька разів зустрічався з цього питання з лідером "регіоналів" Віктором Януковичем.

Водночас, на запитання про те, чи не зніме Партія регіонів свою кандидатуру на користь нині чинного мера Києва Леоніда Черновецького, Табачник сказав:

"Партія регіонів братиме участь у виборах на всіх етапах до підрахунку голосів і відстоювання результатів у територіальній виборчій комісії. Я вважаю, що партія, представлена найбільшою фракцією в парламенті, повинна боротися на всіх рівнях".

На уточнююче питання, чи значить це, що "регіонали" не ведуть переговорів із Черновецьким, він відповів: "Мені про це нічого не відомо. І, думаю, якби навіть вони велися, то про прозорість виборів, неможливість фальсифікацій і підтасувань, невикористання "бруду" і чорного піару. Тобто тема може бути будь-яка, крім однієї: зняття кандидата в мери столиці і списку до Київради".

Крім того, Табачник прокоментував появу в списку Партії регіонів до Київради намісника Києво-Печерської Лаври Владики Павла (Петра Лебедя, №4 у списку): "Він балотувався у Верховну Раду від Партії регіонів, ще коли її очолював Володимир Рибак. Тому Владика Павел "засвітив" свою політичну позицію більш ніж 10 років тому"

А на те, що Комуністична партія також претендує на включення Владики Павла у свій виборчий список і навіть має його письмову згоду, Табачник сказав: "До моменту реєстрації будь-яка людина має право на переговори з будь-якою політичною силою. Думаю, якщо Владика Павло зареєструвався кандидатом у депутати від Партії регіонів, таке його рішення. У його обґрунтованості я не сумніваюся".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування