Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича називають тестування незаконним

Понеділок, 21 квітня 2008, 13:55

Партія регіонів наполягає на збереженні альтернативних можливостей вступу абітурієнтів у вищі навчальні заклади і скасуванні загального тестування.

Про це заявив представник Партії регіонів, екс-віце-прем`єр Дмитро Табачник в понеділок на прес-конференції в УНІАН.

"Міністерство освіти й Кабінет Міністрів намагаються запровадити загальне тестування й замінити ним випускні та вступні іспити, а сертифікат тестування - зробити єдиним документом, який дає право на вступ у вищі навчальні заклади", - заявив він.

"У законах чітко визначено, що документом, який засвідчує отримання повної середньої освіти, є атестат про середню освіту. Зараз рішенням Кабміну і наказами Міносвіти роль цього документа фактично зведено нанівець", - сказав Табачник.

За його словами, запровадження загального тестування позбавляє випускників шкіл попередніх років права вступу до вищих навчальних закладів.

При цьому він наголосив, що перехід на загальне тестування суперечить Конституції, а також законам про освіту, про загальну середню освіту і про вищу освіту.

"Ці дії є абсолютно незаконними", - зазначив він.

Зокрема, за його словами, Конституція передбачає, що принципи освіти встановлюються виключно законами, а не підзаконними актами.

"Головна проблема полягає в тому, що тестування є безальтернативним і порушує права і дітей, і батьків на отримання вищої освіти", - пояснив він.

Своєю чергою представник Партії регіонів Інна Богословська наголосила, що Партія регіонів не наполягає на відмові від тестування.

"Ми наполягаємо на збереженні можливості вступати до вищих навчальних закладів і на підставі тестування, і на підставі вступних іспитів. Діти та їхні батьки повинні самостійно визначати спосіб вступу", - заявила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування