"НУ-НС" просить БЮТ припинити розвалювати коаліцію

Понеділок, 21 квітня 2008, 16:13

Лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко закликає партнерів з БЮТ припинити руйнування коаліції своїм наміром "передати президентські повноваження Верховній Раді".

"Сьогодні БЮТ, регіонали й комуністи хочуть остаточно відібрати повноваження у президента і передати їх партійним фракціям парламенту і якомусь "канцлеру", який цими фракціями буде призначатися", - заявив Кириленко.

"На практиці це означає створення системи колективної безвідповідальності і всевладдя парламентсько-олігархічних кланів", - додав він, коментуючи ініціативи БЮТ з приводу майбутніх змін до Конституції.

Кириленко наголосив, що "такі дії БЮТ створюють реальну загрозу територіальній цілісності й державній незалежності України, які на нинішньому етапі розвитку країни здатна захистити лише дієва президентська влада".

"У зв'язку з цим ми ще раз звертаємося до наших партнерів з БЮТ з наполегливими проханнями припинити руйнування коаліції, сепаратні дії спільно з опозиційними партіями проти партнерів по коаліції", - заявив лідер фракції "НУ-НС".

"А найголовніше – відмовитися від наміру всупереч волі громадян ревізувати Конституцію і передати президентські повноваження Верховній Раді", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування