Луценко готовий подарувати Яценюку значок ДАІ №1

Понеділок, 21 квітня 2008, 17:50

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розраховує, що Верховна Рада приділить день для законопроектів, які ініціює його міністерство.

Про це він заявив на прес-конференції у Тернополі, повідомляє УНІАН.

Міністр повідомив, що таких законопроектів є близько 30. Про виділення дня з метою їх розгляду і ухвалення Луценко, за його словами, вже вів переговори з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

"Я готовий сам їх представляти, бути критикованим, доповідати, каятися. Але я б дуже хотів, щоб пройшов закон про дорожній рух, зміни до закону, які дадуть можливість реєструвати злочини, якщо збитки склали від 150 грн. (зараз - від 750 грн.)", - сказав міністр.

Також він хоче, щоб були ухвалені закони "про боротьбу із незаконним обігом наркотиків, який передбачає серйозніші покарання, закон про органи внутрішніх справ, закон про боротьбу з екстремізмом і ксенофобією".

Луценко зауважив, що через те, що зараз для порушення кримінальної справи збитки мають скласти понад 700 грн., у людей виникає недовіра до МВС.

"Уявіть людину, в якої вкрали чи велосипед, чи качку, чи мобільний телефон, а ми відмовляємо в порушенні справи, мотивуючи тим, що немає складу злочину через замалу суму збитків. Таких відмов із загальної кількості звернень - 70%", - зауважив міністр.

"Ви уявіть, як нас люди після цього ненавидять, вони ж переконані, що міліція відмовляє, аби когось прикрити", – додав він.

Луценко жартома зауважив, що вже готовий надати Яценюку значок ДАІ №1, аби тільки той таки виділив день для законопроектів МВС.

При цьому міністр не особливо вірить в те, що запропоновані законопроекти будуть прийняті.

"Нинішню Верховну Раду існуючий стан справ влаштовує, всіх задовольняє, що з корупцією борються тільки на папері задля "галочки", депутатів більше цікавлять політичні ігрища, а не посилення відповідальності за корупційні діяння, крадіжки, за розтління малолітніх, за повторні вбивства, які скоюють уже раніше судимі. Та й коли запрацює Верховна Рада, я сказати не можу", - зазначив Луценко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...