Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко "узяв на приціл" 6 начальників обласних ДАІ

Понеділок, 21 квітня 2008, 18:15

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір звільнити начальників Управлінь Державної автоінспекції в 6 областях у зв'язку з високими показниками аварійності на дорогах у їхніх регіонах.

Про це він заявив на прес-конференції в Тернополі, де проходила виїзна колегія Департаменту ДАІ України, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Луценко уточнив, що мова йде про начальників ДАІ Кіровоградської, Запорізької, Донецької, Одеської, Чернігівської і Рівненської областей.

"У той час як рівень аварійності зі смертельними наслідками по Україні падає (на 20% зменшилася кількість ДТП із загиблими, у порівнянні з попередніми трьома місяцями), в окремих областях він, навпаки, росте", - зауважив міністр.

"Це означає, що начальник ДАІ не може або не хоче організувати роботу так, щоб попередити аварійність на дорогах", – додав він.

При цьому Луценко зазначив, що керівники ДАІ згаданих областей зараз пишуть пояснення, чому в них зросла аварійність.

"Може, є й об'єктивні причини, може, автобус розбився з великою кількістю пасажирів, і це вплинуло на статистику. Остаточне рішення про звільнення буде прийнято в середу, 23 квітня. Тоді ж ми розмістимо всю інформацію на сайті МВС", – повідомив міністр.

Він зазначив, що тих начальників ДАІ, яких не звільнять, але які таки допустили серйозні промахи у своїй роботі, очікують суворі догани.

Луценко також повідомив, що були випадки фальсифікації даних, щоб забезпечити позитивну статистику.

Зокрема, за його словами, у Чернігівській області інспектор переписував прізвища на цвинтарі, щоб забезпечити необхідну кількість протоколів про вилучення водійських посвідчень за грубі порушення правил.

У Тернопільській області, повідомив Луценко, був випадок, коли інспектор склав близько 15 протоколів на свого родича, нібито той переходив дорогу в недозволеному місці.

Були спроби із перекручування статистики й у Запорізькій області, зауважив міністр. За його словами, усе це також буде враховано при оцінці роботи начальників ДАІ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування