Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ дивується Кириленку, "бо не стріляє в спину"

Понеділок, 21 квітня 2008, 18:49

Фракція БЮТ здивована заявою лідера фракції "НУ-НС" В'ячеслава Кириленка, що містить радикальне несприйняття самої ідеї внесення змін до Конституції.

"Наш лідер, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відверто і чесно з парламентської трибуни Ради Європи виступила з ідеєю переходу до парламентської республіки", - йдеться у заяві.

Фракція БЮТ "послідовно виступає за ухвалення змін до Конституції та ліквідацію безвладдя в країні, ми діємо чесно, відверто і відкрито, запрошуючи суспільство і політикум до публічної дискусії".

"Ми не стріляємо в спину, не приховуємо наших намірів від партнерів по демократичній коаліції. Тому нас дещо збентежив тон лідера фракції "НУ-НС", з яким він звинуватив нашу політичну силу ледве не у посяганнях на основи державного суверенітету", - зауважують в БЮТ.

Фракція повідомляє, що проводить відкриті консультації з партнерами по демократичній коаліції щодо внесення змін до Конституції.

"Переважна більшість членів фракції "НУ-НС" підтримує наші ідеї та партнерські ініціативи, так само як ми підтримуємо їхні ідеї та ініціативи щодо ухвалення нової Конституції", - йдеться у заяві.

Тому, переконані в БЮТ, заява Кириленка "викликана або ж непоінформованістю про суть та зміст процесу внесення змін до Конституції, про консолідацію зусиль демократичної коаліції у цьому напрямі, або ж ідеться про свідому спробу внести розкол в ряди демократичних сил, що, очевидно, має позапарламентське походження".

"Ми вже не кажемо про безпідставні випади лідера фракції "НУ-НС" на адресу парламентаризму та парламентської республіки в цілому. Сьогодні вже всім очевидно, що парламентська форма правління є неспівставимо кращою у порівнянні з чинним безвладдям", - зауважують в БЮТ.

"Ми не забираємо повноваження у президента, як намагається це подати В'ячеслав Кириленко, - ми виступаємо за ліквідацію хаосу в державі", - наголошують у фракції.

Фракція БЮТ переконана, що "оптимальні зміни до Конституції будуть внесені найближчим часом від імені всієї демократичної коаліції, а саму демократичну коаліцію буде обов'язково збережено, саме тому, що її учасники розуміють пріоритет незворотнього демократичного розвитку країни перед приватними амбіціями секретаріату президента".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування