Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна": у коаліції вже не холодна, а гаряча війна

Понеділок, 21 квітня 2008, 19:23

"Наша Україна" порушуватиме питання про розпуск коаліції у разі створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії з напрацювання змін до Конституції.

Про це на прес-конференції в Тернополі заявив голова крайової організації Народного руху України, член фракції "НУ-НС" Іван Стойко, повідомляє УНІАН.

"В коаліції пішла не холодна війна, а гаряча. Пішли вже на знищення, це видно по заявах і взаємних звинуваченнях, по намаганнях внести зміни до Конституції і відмінити або нівелювати інститут президентства", - сказав Стойко.

За його словами, нещодавні заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що будуть внесені зміни в Конституцію, і Україна стане парламентською республікою, ведуть до розколу коаліції.

"Намагання змінити Конституцію поглиблять політичну кризу і призведуть до розвалу коаліції. Ми робитимемо все для того, щоб досягнути перемир'я і не допустити розпаду коаліції", - зауважив депутат.

"Але створення тимчасової комісії із внесення змін до Конституції стане останньою краплею. Бо для чого створювати цю комісію? Для державного перевороту і зміни політичного ладу?", - запитав він.

Стойко висловив переконання, що у разі розпаду коаліції люди цілком зневіряться у демократичних силах, і якщо буде реалізовано сценарій ще одних позачергових виборів, віддадуть свої голоси за антиукраїнські сили.

Як відомо, на створенні тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради наполягають фракції БЮТ і Партії регіонів.

У той же час лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко від імені фракції висловився категорично проти створення цієї комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування