Ющенко хоче підключити до "Мистецького арсеналу" фонд своєї дружини

Понеділок, 21 квітня 2008, 20:59

Президент Віктор Ющенко вважає доцільним розширити участь благодійного фонду "Україна 3000" у низці культурних проектів, серед яких і "Мистецький арсенал".

Про це президент сказав під час засідання наглядової ради міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", засновником якого є сам Ющенко.

Керівники департаментів "Україна 3000" поінформували главу держави про результати роботи фонду у 2007 році. Йшлося, зокрема, про підсумки діяльності фонду в загальному контексті благодійної роботи, яка проводиться в Україні.

Також на засіданні були представлені ініціативи, спрямовані на вдосконалення законодавства, яке регулює сферу благодійності та соціальної відповідальності.

Окрему увагу учасники наради приділили масштабному проекту зі створення всеукраїнського центру охорони здоров'я матері і дитини – "Дитячої лікарні майбутнього".

Наразі фонд разом із партнерами завершують проектування лікарні – на травень 2008 року заплановане проведення конкурсу на постачання так званого "важкого" радіологічного обладнання для лікарні.

Окрім того, продовжується програма підготовки фахівців для роботи в "Дитячій лікарні майбутнього".

Серед завдань на 2008 рік були проголошені запуск програми малих грантів з культурології та музейної бібліотеки, презентація українського кіно в Берліні, Каннах, Москві тощо, вихід журналу "Від лікарні до лікарні", розвиток мережі телемедицини та медичних досліджень.

Також були проголошені участь у розробці держпрограми "Єдиний реабілітаційний простір", проведення щорічного освітнього форуму "Артеківські діалоги", створення громадської організації "Новітній інтелект", впровадження проекту "Діалог поколінь".

У своєму виступі президент нагадав, що відповідно до базової концепції передбачалося, що фонд відповідатиме на виклики минулого, сьогодення і майбутнього України: "Якщо основний лейтмотив фонду сконцентрувати у двох словах, то мова йде про вічну Україну".

Президент назвав доцільним розширення участі фонду у низці культурних проектів, зокрема, щодо відзначення Голодомору 1932–1933 років, вшанування таких історичних дат, як Батуринська трагедія, бій під Крутами, а також такого масштабного проекту, як "Мистецький арсенал".

"Це найбільший український мистецький проект. Це перший музей України. Переконаний, що "Україна 3000" повинна побачити свою місію в частині цього проекту", – вважає Ющенко.

Президент також запропонував фонду активніше зайнятися підтримкою народних промислів та народного мистецтва.

Як відомо, головою наглядової ради фонду "Україна 3000" є дружина президента Катерина Ющенко.

Між тим за даними ГоловКРУ, з 10 млн. грн., направлених українськими меценатами на реалізацію проекту "Мистецький арсенал", тільки 2 були витрачені на статутну діяльність держпідприємства з аналогічною назвою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування