У Європі подумують про "третій шлях" для України

Вівторок, 22 квітня 2008, 09:13

Віце-голова баварського Християнсько-соціального союзу і представник Європарламенту Інго Фрідріх висловився за третій шлях для країн, які не є членами Євросоюзу.

Подібно до середземноморського союзу може бути створено східноєвропейський союз, запропонував євродепутат у понеділок у бельгійській столиці.

За його словами, до такого союзу могли би увійти Україна, Молдова та країни Південного Кавказу, передає "Німецька хвиля".

Фрідріх вважає, що ЄС на даний момент вичерпав свої можливості щодо розширення, але було б не чесно залишати європейські країни без перспективи.

На переконання політика, східноєвропейський союз міг би стати тимчасовим рішенням для країн, які поступово наближатимуться до ЄС.

Про наміри створити середземноморський союз було оголошено в березні. До його складу увійдуть крім країн ЄС також низка країн середземноморського регіону, серед яких – Туреччина, Лівія, Ліван та Ізраїль.

Планується проводити регулярні конференції на теми енергетики, міграції, тероризму й торгівлі.

Офіційно про заснування середземноморського союзу планується оголосити в липні. Ініціатором його створення виступив президент Франції Ніколя Саркозі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування