Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та ЄС просять Росію не дражнити Грузію

Вівторок, 22 квітня 2008, 10:36

Україна приєдналася до заяви головуючої в Європейському Союзі Словенії, у якій закликає Росію переглянути рішення про зміцнення зв'язків із самопроголошеними республіками Абхазією та Південною Осетією.

Про це йдеться в заяві головування, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

ЄС стурбований недавніми подіями в грузинських конфліктних регіонах, зокрема, останнім рішенням Росії встановлювати офіційні зв'язки з владними установами Абхазії і Південної Осетії без згоди на те Грузії.

Євросоюз підтверджує своє зобов'язання визнавати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах нинішніх кордонів.

Рішення Росії, зазначається в заяві, наражає на небезпеку виконання цих принципів, тому ЄС закликає її не виконувати це.

Крім того, ЄС побоюється, що таке рішення Росії може посилити напругу в усьому світі.

Євросоюз підтримує міжнародні зусилля до мирного врегулювання абхазьких і південноосетинських конфліктів і закликає всі сторони конфлікту утриматися від дій, що можуть призвести до напруженості.

ЄС вітає ініціативу президента Грузії Михайла Саакашвілі для мирного вирішення конфлікту в Абхазії і сподівається, що це зробить свій внесок у конструктивний діалог.

У свою чергу ЄС також готовий брати участь у врегулюванні ситуації.

Як відомо, Україна закликає Росію переглянути рішення про зміцнення зв'язків із самопроголошеними республіками Абхазією і Південною Осетією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування