БЮТ не думає про вибори. Як і про союз миші з їжачком

Вівторок, 22 квітня 2008, 12:14

БЮТ не має наміру складати депутатські мандати й ініціювати дострокові вибори, а уряд не збирається у відставку.

Про це в інтерв'ю газеті "Столичні новини" заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов.

"Блок Юлії Тимошенко ні про що не думав, крім як про ефективну роботу в парламенті й ефективну роботу уряду. Тому зараз нехай задумуються ті, чиє політичне життя виміряється вже не роками, а тижнями і днями. Я маю на увазі секретаріат президента України", - заявив депутат.

"Ми не думаємо сьогодні ні про які президентські вибори. Украй необхідно сьогодні провести конституційну реформу, поставити кожен орган влади в ту систему координат, яка чітко буде урегульована Конституцією", - відзначив Портнов.

"Тоді кожен буде знати, які в нього повноваження, які права й обов'язки він має і за що відповідає, а, отже, більш ефективно працювати. Ми сьогодні не претендуємо ні на яку посаду, ми повинні забезпечувати результат на тій ділянці, де ми знаходимося", - додав депутат.

За його словами, нові вибори БЮТ не ініціює, але якщо вони будуть, обов'язково буде в них брати участь і здобуде перемогу.

І тоді вже буде "нова коаліція або 226 голосів без усякої коаліції".

Портнов при цьому висловив подяку депутатам від "Нашої України" за те, що вони працюють у рамках домовленостей.

"І їм теж, до речі, сьогодні заважає Секретаріат президента, тому ми не маємо ніяких претензій до своїх колег по коаліції. Ми маємо претензії тільки до президента", - заявив Портнов.

На питання, що на нових позачергових парламентських виборах, президент може ставити не на "Нашу Україну", а на "Єдиний центр", Портнов відмовився "обговорювати об'єднання, яких нема".

"Лев не може думати про те, чи буде миша спиратися на пацюка чи на їжачка. Нехай хоч один на одного спираються хороводом, хоч усі разом — нам байдуже", - відзначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування