Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов не хоче бути страусом в питанні Конституції

Вівторок, 22 квітня 2008, 15:08

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що одразу після травневих свят Верховна Рада повернеться до питання створення конституційної комісії.

Про це Турчинов сказав на брифінгу у вівторок, коментуючи інформацію, озвучену представником Народного Руху Іваном Стойком, що позитивне голосування може привести до розвалу коаліції.

Турчинов зазначив, що "бажаючих поховати коаліцію було багато ще до її створення".

"І, до речі, якщо придивитись уважно, то всі, хто блокував її створення, сьогодні намагаються її поховати, починаючи від Балоги і закінчуючи його приспішниками, які об'єдналися в якийсь там ЄЦ", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що процес внесення змін до Конституції є невідворотнім.

"Ми вважаємо, що іншого шляху немає. Наші союзники звернулись до нас з проханням трошки пригальмувати цей процес, ми пішли на зустріч, але я вважаю, що після виходу парламенту з трьохтижневого відпочинку, парламент почне працювати і, безумовно, буде обговорювати питання створення тимчасової спеціальної комісії, і почне працювати над конституційними змінами", - сказав Турчинов.

На питання, чи не було б краще взагалі зараз не вносити зміни до Конституції, а зосередитися на них після залагодження політичного конфлікту, він назвав таку думку "неправильною".

На переконання Турчинова, таким чином політичні конфлікти не залагодяться, оскільки їхня сутність полягає в недосконалих конституційних положеннях.

"Це є неправильна позиція, тому що ми з вами не страуси, які можуть сховати голову і думати, що і на цей раз якось мине. Наша позиція – вирішувати проблеми, а не вважати, що вони самі собою кудись зникнуть", - сказав він.

"Сучасна політика є свідченням того, що зміни до Конституції на жаль, не були продумані, коли їх вносили, і сьогодні Конституція потребує негайних термінових змін", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування