У "НУ-НС" кажуть: обмеження Ющенка може бути загрозою для України

Вівторок, 22 квітня 2008, 15:50

Обмеження повноважень президента може становити загрозу для України, стверджує заступник голови фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Роман Зварич.

"Сьогодні президент є гарантом територіальної цілісності України", - наголосив він у ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляє прес-служба "НУ-НС".

"Будь-яке втручання в сферу повноважень президента може призвести до колапсу влади в Україні і, можливо, навіть поставить під сумнів державну цілісність нашої країни", - заявив Зварич.

За його словами, "коли ми говоримо про парламентсько-президентську чи президентсько-парламентську форму правління, то це є тільки пустий набір слів".

"Насправді ж ідеться про те, що коли модель влади демократична, в неї треба закладати максимально ефективні механізми стримування та противаг, щоб жодна з гілок влади не мала надмірної переваги над іншою гілкою", - підкреслив "НУ-НСівець".

"Ми вирішили створити змішану систему, де в стосунки уряду й парламенту вписується президент. Щоб вийти із цієї ситуації, нам треба подивитися не на повноваження, а на процедури, які дадуть можливість задіяти механізми взаємного стримування", - додав він.

"Ми ж присвячуємо мало уваги процедурам, дивимося на те, хто й що може робити, а не як він може це робити", - зазначив Зварич.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування