Ющенко у п'ятницю підведе аеропорти під фінал

Вівторок, 22 квітня 2008, 16:52

Президент Віктор Ющенко має намір провести у п'ятницю нараду з міністром транспорту й зв'язку Йосипом Вінським і мерами міст, які приймають чемпіонат Європи з футболу Євро-2012, по темі готовності українських аеропортів до прийняття гостей Євро-2012.

"Давайте домовимося так, що в п'ятницю (25 квітня) ми проводимо фінальну зустріч із цього питання. Я сподіваюся, що до п'ятниці ми знайдемо механізми розв’язання цієї проблеми", - заявив Ющенко в ході засідання координаційної ради з питань проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 у вівторок у Львові.

Президент закликав міністра транспорту і місцеві влади знайти взаєморозуміння по темі аеропортів. "Я налаштовую міністерство до діалогу", - сказав Ющенко, зазначивши, що тема "одержавлення" аеропортів сьогодні не є актуальною.

"Сьогодні не листопад 1917 року. Тема одержавлення не пройде. Вона тільки скандал підніме. З іншого боку, я розумію, що не кожне місто може дати відповідь на фінансове забезпечення. Тому компроміс полягає у тому, щоб була повага до святинь, разом із тим, мають бути взаємні паритетні зобов'язання", - сказав Ющенко.

У свою чергу віце-прем'єр із гуманітарних питань Іван Васюник підкреслив, що питання аеропортів необхідно вирішити вже цього тижня.

"Інакше ми до 5 травня не зможемо представити генеральний план по кожному місту. Потрібно бути дуже коректним", - сказав Васюник, зазначивши, що це питання буде розглядатися на засіданні уряду в середу.

Віце-прем'єр також зазначив, що на сьогодні Донецьк уже заявив, що готовий передати в держвласність злітну смугу. Водночас уряд повинен "забезпечити статус-кво", що місцева влада займається пошуком інвестора, розробляє проект.

За словами Васюника, Харків також готовий піти назустріч і зробити такий же крок. Але уряд повинен "визнати статус-кво, що рішення Харкова про передачу в оренду на 49 років аеропорту при зобов'язанні зробити інвестиційний проект, має бути прийнятий, і не обговорюватися".

Він також нагадав, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прийняла рішення про оголошення конкурсу про приватизацію компанії "Укравіа", у структурі якої знаходиться аеропорт Дніпропетровська. "Тоді після приватизації ми одержуємо реального інвестора", - зазначив віце-прем'єр.

Щодо Львова Васюник зазначив, що "ситуація проста і складна", яку також необхідно вирішувати найближчим часом.

Водночас він зазначив, що ситуація подібна з аеропортами на сьогодні спостерігалася ще в січні зі стадіонами в Україні. "На сьогоднішній день уже є проекти будівництва і реконструкції всіх стадіонів міст, які приймають Євро-2012", - підкреслив Васюник.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News