Путін домовився з Ющенком показати його колекцію в Москві

Вівторок, 22 квітня 2008, 17:30

У Москві 6 травня відкриється виставка скульптури і народної ікони XIX сторіччя "На вівтарі Часу", на якій будуть представлені експонати з приватної колекції президента України Віктора Ющенка.

Про це розповіла прес-секретар президента Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, тему підготовки виставки обговорювали президенти України і Росії Віктор Ющенко і Володимир Путін у телефонній розмові у вівторок.

На виставці будуть експонуватися твори з приватної колекції президента України.

Виставка буде проходити в Москві в Музеї приватних колекцій Національному музеї образотворчого мистецтва імені Пушкіна. З української сторони підготовку виставки організовує Міністерство культури і туризму України.

Крім того, у ході телефонної розмови президенти обговорили питання прискорення підготовки угоди про демаркацію Україною і Росією державних кордонів.

За словами Ванникової, сторони обговорили активізацію роботи україно-російської міждержавної комісії.

Наприкінці розмови президенти обмінялися привітаннями зі світлим святом Великодня.

***

Напередодні телефонної розмови з Путіним Ющенко на прес-конференції у Львові повідомив, що розмова відбудеться з ініціативи російської сторони.

Тоді президент не назвав тему розмови, зазначивши, що вони з Путіним ніколи "не ставлять завдання обмежитися в рамках конкретної теми", повідомляє УНІАН.

"У нас, як правило, довгі розмови, що стосуються наболілого", - сказав Ющенко.

При цьому він відзначив, що високо цінує рівень своїх відносин із президентом Росії. "Я хочу сказати, що в діалозі на найвищому рівні я ніколи не відчував дискомфорту до української сторони. Ніколи", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування