Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща допоможе Україні розповідати про НАТО

Вівторок, 22 квітня 2008, 19:42

Керівник Бюро національної безпеки Польщі Владислав Стасяк вважає, що Україні вистачить шести місяців, щоб підготується до приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Про це він сказав журналістам по закінченні переговорів із секретарем Ради національної безпеки й оборони України Раїсою Богатирьовою у Варшаві у вівторок.

"Ми хочемо підтримувати прагнення України (щодо ПДЧ ). Думаю, що півроку вистачить для того, щоб допомогти Україні закінчити всі підготовчі процедури, необхідні для цього", - сказав він.

Також Стасяк зазначив, що польська сторона висловлюється за поглиблення співробітництва з Національною академією Міністерства оборони в питаннях інформування про діяльність НАТО.

"Ми запрошуємо до співробітництва академію оборони для того, щоб увести постійні семінари, в основному про питання НАТО і європейську політику безпеки, щоб на них обговорювалися такі питання: чим є НАТО, яка політика НАТО, які процедури і рішення і що насправді означає членство в Альянсі", - сказав Стасяк.

Він підкреслив, що в НАТО можуть функціонувати тільки ті, хто активно діє сам.

"Про це ми хочемо сказати колегам з України", - підкреслив керівник Бюро національної безпеки Польщі.

Стасяк також розповів, що в ході переговорів з ним секретар Ради національної безпеки й оборони України Раїса Богатирьова відзначила, що останнім часом в Україні відбувся перелом у свідомості суспільства щодо членства в НАТО.

За словами представника польської сторони, сьогодні стоїть питання про те, що треба йти далі, щоб Україна мала підтримку в ході переговорів із членами Альянсу.

Він ще раз підкреслив, що Польща готова ділитися своїм досвідом і "щоб радити (Україні) у різних питаннях, у тому числі технічних і фінансових", - сказав Стасяк.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування