Наливайченко дав можливості Хорошковському охороняти свої бази

Середа, 23 квітня 2008, 12:34

В.о. голови СБУ Валентин Наливайченко переконаний, що вже найближчими днями буде відомо ім'я осіб, причетних до вибуху в парку Тараса Шевченка в Києві.

Про це Наливайченко повідомив журналістам в середу.

Він підтвердив ту кваліфікацію злочину, яку раніше встановили представники МВС.

"Це дійсно кваліфікація, яку встановила міліція. Це дійсно професійна кваліфікація - як хуліганське. Найближчим часом буде відома особа, яка це вчинила", - сказав Наливайченко.

Крім того, він повідомив, що нещодавно працівники СБУ затримали групу осіб, які під прикриттям легального продажу аудіо- та відеодисків нелегально збували засекречені бази даних державних органів.

Зокрема, за його словами, одну з трьох осіб було затримано "на гарячому".

"За три з половиною тисячі гривень 28-річний мешканець столиці продавав лазерні диски з базою Державної митної служби та бази міністерства статистики", - сказав він.

За його словами, останнім часом виток засекреченої інформації, зокрема на митниці був зупинений її новим керівництвом, однак ця база була вкрадена ще наприкінці минулого року.

"Ми затримали тих, хто безпосередньо її реалізовував. Скажу більше. Нам відомо, хто з колишнього керівництва держмитслужби передав цей диск. Все це відомо і пану Хорошковському. Я сподіваюся, це дасть йому більше можливостей охороняти власні інформаційні бази", - сказав він.

Водночас сказав Наливайченко наголосив, що СБУ не відповідає за збереження баз даних державних установ, і це є виключно компетенцією керівництва цих підприємств.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування