Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче скасувати випускні іспити

Середа, 23 квітня 2008, 12:42

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що зовнішнє тестування випускників не повинне підриватися випускними іспитами в школах.

"Якщо ми вже вводимо зовнішнє тестування, то не потрібно проводити випускні іспити і дублювати стреси і для учнів, і для батьків, і для вчителів. Хай вони один раз п’ють валер’янку", - сказала Тимошенко за підсумками засідання Кабміну.

Вона доручила віце-прем’єру Івану Васюнику створити робочу групу, яка підготувала б зміни до законодавства в цьому питанні.

"Ми прагнемо, щоб до початку роботи Верховної Ради після тривалої тритижневої перерви група доопрацювала зміни до законодавства", - сказала прем’єр.

"Якщо документ, отриманий за підсумками тестування, дозволяє випускнику рухатися далі, я просила би це законодавчо закріпити", - наголосила Тимошенко.

Вона закликала ухвалити цей закон у першочерговому порядку.

Тимошенко також дала завдання відкрити додаткові пункту для проведення тестування.

Вона звернула увагу, що в разі прийняття до вузів за підсумками тестування, вищі учбові заклади недоотримають гроші від контрактників.

"Ставити експерименти на вузах з тим, щоб подивитися, як вони виживуть в цих умовах – це не задача нашого уряду", - сказала Тимошенко і доручила розглянути питання компенсації вузам.

Прем’єр також виступила за те, щоб "мати певні послаблення" при запроваджені тестування цього року.

"Я не хочу, щоб ми мали тестування як скомпрометовану систему. Я – ініціатор українського прориву, але він буде ефективним, якщо сприйматиметься як владою, так і суспільством бажано консенсусом", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...