Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко нічого для СБУ не просить - тільки на зарплату

Середа, 23 квітня 2008, 12:47

Служба безпеки України готова до системного та глибокого реформування.

Про це заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко під час своєї доповіді на міжнародній конференції щодо захисту прав людини в діяльності спецслужб.

"СБУ готова до системного та глибокого реформування самої служби, а також до більш дієвого громадянського контролю за діяльністю СБУ", - сказав Наливайченко.

Водночас, за його словами, СБУ не може бути реформована "без таких моментів, як деКДБзація та демілітаризація".

"Що мається на увазі? Перше – це ні в якому разі не надавати спецслужбі функції правоохоронного органу, і друге – ні в якому разі не допускати обмеження прав і свобод людини окрім способів передбачених законом", - пояснив в.о. голови СБУ.

Наливайченко також зазначив, що СБУ не потребує додаткового бюджетного фінансування, окрім як на збільшення зарплати співробітників. "Ніхто б з вас не пішов працювати в СБУ за таку зарплатню", - зауважив він.

"А якщо серйозно, то ми не збільшуємо штат людей, ми не плануємо додаткових програм, якихось надзвичайних, але які не потрібні ні людям, ні нам, і ми не потребуємо жодного додаткового бюджетного фінансування окрім підвищення зарплати", - заявив Наливайченко.

"Відповідний указ президента є, зараз уряд вишукує можливості і я думаю, що вдасться знайти кошти для збільшення зарплатні простого оперативного співробітника СБУ", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування