Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура запевняє, що не гальмує справу Гонгадзе. Це все Мельниченко

Середа, 23 квітня 2008, 12:56

Розслідування кримінальної справи по замовниках убивства журналіста Георгія Гонгадзе гальмує відсутність оригіналів запису екс-майора державної охорони Миколи Мельниченка і проведення фоноскопічної експертизи.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Микола Голомша в середу на брифінгу в Києві, повідомляіє "Інтерфакс-Україна".

"Ця справа не гальмується, як намагаються подати наші опоненти. Єдиним гальмом у розслідуванні кримінальної справи є відсутність записів, які має надати Мельниченко (екс-майор держохорони Мельниченко) і проведення експертизи", - сказав він.

Разом з тим, відповідаючи на питання про те, чи співробітничає в даний час з слідством Мельниченко, Голомша сказав: "У нас з Мельниченком зняті будь-які протиріччя. Працюємо в режимі співробітництва".

Заступник генпрокурора також додав, що подальше розслідування буде залежати від Мельниченка, а також від міжнародних експертів тих держав, які візьмуть участь в експертизі.

Журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлене обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства.

Замовники убивства дотепер не встановлені. Справу розслідує Генеральна прокуратура.

Мельниченко залишив батьківщину восени 2000 року. У квітні 2001 року він одержав політичний притулок у США. Він - основний фігурант так званого "касетного скандалу".

28 листопада 2000 року лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність президента Леоніда Кучми до зникнення журналіста Гонгадзе.

Ці записи нібито зробив колишній офіцер державної охорони України Мельниченко. Автентичність записів не доведена остаточно.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва засудив трьох виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе, екс-співробітників міліції Миколи Протасова, Валерія Костенка й Олександра Поповича до 13, 12 і 12 років позбавлення волі відповідно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування