Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заочники зможуть вступати у вузи за старою системою?

Середа, 23 квітня 2008, 13:47

Залишити можливість уступу до вузів за старою системою для заочників і тих, хто з тих чи інших причинах випав із системи тестування на цей рік, пропонує прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це вона заявила, підбиваючи підсумки розширеного засідання Кабінету міністрів.

Тимошенко зазначила, що для того, щоб не робити зараз із зовнішнього тестування "загальнонаціональний стрес", можна знайти варіанти вступу у вузи заочників, тих, хто закінчував школу в попередні роки, "а можливо навіть, і просто талановитих дітей, які так чи інакше могли випасти з процесу тестування з різних причин" за вступними іспитами.

"Усе-таки я не підтримую такої думки, що залишити таку, можливо, віддушину – це катастрофа для зовнішнього тестування. Це не так. Це певна поетапність проходження цього важкого, але потрібного для країни шляху", - сказала прем'єр.

Вона попросила віце-прем'єр-міністра Івана Васюника разом із міністром освіти Іваном Вакарчуком з учасниками робочої групи знайти формулу, як зробити так, щоб зовнішнє тестування залишилося базовою формою вступу до вузів, але певні категорії абітурієнтів могли отримати послаблення на цей рік.

"Для того, щоб на наступний рік перейти не до скомпрометованої системи зовнішнього тестування, а до повноцінної, завершеної, котра врахує всі зауваження, які є сьогодні", - підсумувала Тимошенко.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування