У Тимошенко пропонують відібрати пару міністрів. Назавжди

Середа, 23 квітня 2008, 16:02

Для проведення економічних реформ в Україні необхідно змінити існуючу систему формування уряду, вважає політолог Вадим Карасьов.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Карасьов відзначив, що в умовах існуючої системи пропорційних виборів у парламенті формуються "політико-електоральні уряди, які замість того, щоб займатися економічними реформами, починають знову працювати в логіку наступних виборів".

При цьому політолог відзначив, що в Україні "економічна і політична влада зрослись і мова йде часто про ручне керування економікою".

"Якщо політична партія або лідер партії одержить рубильник ручного керування економікою і думає про вибори, то зрозуміло, як буде на це реагувати економіка", - відзначив Карасьов.

На його думку, для того, щоб змінити дану ситуацію необхідно "хоча б частково деполітизувати і департізувати уряд, щоб це був уряд професіоналів, які б зосередилися не на новому етапі (виборів), а на економічних реформах".

Карасьов вважає, що цього можна досягти двома шляхами: "або формувати уряд із професіоналів, або уряд повинен бути широко репрезентабельним, у котрий би входили представники всіх політичних сил, які увійдуть у парламент".

На думку політолога, уряд Юлії Тимошенко є "урядом професійних політиків, але не професіоналами в економіці".

"Скоріше, вони професійно віддані лідерові своєї політичної сили, ніж економіці", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування