Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: Рада обійдеться без підказок Банкової по Конституції

Середа, 23 квітня 2008, 16:14

Представник БЮТ у Національній конституційній раді Андрій Портнов заявляє про зрив засідання ради у середу.

"Засідання конституційної ради було сьогодні зірвано", - сказав він у коментарі "Українській правді".

Депутат звинуватив у зриві засідання президента Віктора Ющенка, який не з'явився на засідання.

"Це відбулося з ініціативи президента і був надуманий привід стосовно того, що захворів Арсеній Яценюк, який попросив не проводити засідання сьогодні", - пояснив Портнов.

На його думку, конституційна рада могла засідати і без Яценюка, "тому що Яценюк - такий самий член конституційної ради, як і всі інші".

"Президент не з'явився. Заступник глави його секретаріату Марина Ставнійчук сказала, що він не встиг повернутися з відрядження. Нас всіх зібрали для того, щоб це сказати і це була неповага до членів ради", - заявив Портнов.

Тому, за словами депутата, члени конституційної ради залишили приміщення, де мало проходити засідання, ще до звершення доповіді Ставнійчук.

На питання, чи вийде БЮТ у такому разі зі складу конституційної ради, Портнов відповів: "БЮТ не буде виходити, тому що цієї ради просто не існує".

Разом з тим він заявив, що "починаючи з цього дня, парламент вже точно візьме ініціативу в питанні внесення змін до Конституції і жодних підказок Банкової з цього приводу він не потребує".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування