Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вишеградська четвірка підтримала Україну на шляху в ЄС та НАТО

Середа, 23 квітня 2008, 16:21

Міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки, України та Швеції ухвалили у середу спільну заяву щодо перспектив членства України в Євросоюзі.

Заяву було ухвалено у Празі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки (В-4) у рамках головування Чехії, в якій взяв участь міністр закордонних справ України Володимир Огризко, повідомляє прес-служба МЗС.

Крім того, міністри закордонних справ країн В-4 ухвалили спільну заяву, в якій задекларовано підтримку приєднання України до ПДЧ, реалізації курсу на євроатлантичну інтеграцію України та надання сприяння у проведенні інформаційної кампанії про НАТО.

Під час зустрічі глави зовнішньополітичних відомств Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії та України обговорили комплекс питань щодо поглиблення співробітництва між Україною та країнами В-4 на багатосторонній основі в політичній, економічній, військовій, науково-освітній та гуманітарній сферах.

У ході зустрічі було підтверджено підтримку країнами В-4 європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Підкреслювалось, що співпраця в рамках В-4 за участю України сприятиме поглибленню співробітництва між Євросоюзом та Україною і водночас – відстоюванню регіональних інтересів в умовах розширення ЄС.

У зустрічі взяв участь державний секретар Швеції Франк Бельфраге – представник країни, яка головуватиме в ЄС у другій половині 2009 року.

Участь Швеції у зустрічі Вишеградської четвірки та України розширює "групу друзів" України в ЄС, до якої входять, окрім країн В-4, також країни NB-6 – Данія, Естонія, Латвія, Литва, Фінляндія, Швеція, зазначає МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування