Тимошенко взялася за мову і борги

Середа, 23 квітня 2008, 16:37

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє про початок суспільного обговорення концепції реалізації державної мовної політики.

Про це Тимошенко повідомила на прес-конференції в середу.

"Ми прийняли за основу концепцію реалізації державної мовної політики, але уряд прийняв цей документ виключно за основу. Ми домовились, що з сьогоднішнього дня уряд і міністерство культури розпочнуть суспільну дискусію щодо цієї концепції, щоб найближчим часом її затвердити остаточно і підготувати зміни до законів щодо мовної політики", - сказала Тимошенко.

"У нас завдання зробити так, щоб з безумовним існуванням однієї державної мови - української, були зроблені всі необхідні кроки, які дають повний мовний комфорт всім, хто сьогодні є громадянами України", - зазначила Тимошенко.

Вона також повідомила, що наступне засідання уряду, заплановане на 7 травня, почнеться з відкритих слухань, відкритого засідання щодо концепції державної мовної політики, "бо саме мова державна українська мусить як раз стати консолідацією нашого народу навколо правильно побудованої мовної політики".

Тимошенко також торкнулася питання заборгованості по зарплаті, зазначивши, що вона сягає сотень мільйонів гривень.

"Те, що попередні уряди не впоралися з цією проблемою – це сором України, коли Україна має таке ганебне явище, як заборгованість по заробітній платі", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що на сьогодні кожну складову заборгованості розписано за кожним галузевим міністерством, за що відповідатиме кожен міністр особисто.

"Кожен тиждень будемо перевіряти динаміку вирішення питання. За це буде відповідати особисто кожен міністр, а губернатори будуть допомагати реалізовувати питання заборгованості по зарплаті", - зазначила Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News