Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко побажав Яценюку одужати, щоб запустити Конституцію

Середа, 23 квітня 2008, 17:48

Засідання Національної конституційної ради відбудеться після Великодніх свят.

Дату проведення цього засідання буде оголошено також після Великодніх свят, повідомила у середу на брифінгу прес-секретар президента Ірина Ванникова.

За її словами, причина перенесення засідання в тому, що на ньому з поважних причин не змогли бути присутніми усі, без винятку, учасники.

Зокрема, повідомив про свою хворобу і неможливість, у зв'язку з нею, прибути на засідання голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

«Зважаючи на важливу роль українського парламенту в конституційному процесі, президент вважає неможливим проведення засідання Національної конституційної ради без участі Голови Верховної Ради", - зазначила Ванникова.

Вона нагадала, що темою обговорення мав стати проект Концепції системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні.

"Цей документ є наслідком аналізу положень чинної Конституції учасниками Робочої групи Національної конституційної ради – і знаходження способів вирішення проблем у діяльності державного механізму", - сказала Ванникова.

"Президент нагадує, що після внесення змін до Конституції України у 2004 році ефективність здійснення влади в Україні зіткнулася з низкою серйозних викликів", - зазначила вона.

За словами Ванникової, потребує конкретизації механізм захисту прав і свобод людини і громадянина, розширення потребують права місцевого самоврядування.

"Розподіл повноважень має спонукати органи державної влади до конструктивної співпраці, а не до постійних конфліктів", - зазначила вона.

"Подолати ці та інші виклики можна лише в результаті системних змін до нової Конституції, яку й покликана здійснювати Національна конституційна рада, відзначає президент. Президент бажає якнайшвидшого одужання голові Верховної Ради і висловлює переконаність у тому, що рада незабаром збереться", – заявила Ванникова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...