Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не повірив, що Яценюк занедужав

Середа, 23 квітня 2008, 18:46

Лідер блоку свого імені, народний депутат Володимир Литвин вважає, що причиною перенесення засідання Національної конституційної ради стали політичні розбіжності основних учасників.

Про це він сказав, у середу, аналізуючи концепцію змін у Конституцію, роздану учасникам конституційної ради.

Литвин відзначив, що в цьому документі зробили "деякі ущільнення" в окремих розділах, зокрема щодо судової галузі влади, а також органів прокуратури.

"Якщо брати зміст концепції, незважаючи на низку недоліків, що там є, на мою думку, це може бути основою для подальшого діалогу, якщо є відповідне політичне бажання", - сказав Литвин.

"Але, судячи з того, що сьогодні не відбулося засідання (Національної конституційної ради), я думаю, це означає, що політичні розбіжності, про які говорили останнім часом, сьогодні привнесли в цю комісію", - підкреслив він.

На думку Литвина, це - головна причина того, що засідання конституційної ради не відбулося, "а офіційна версія, що була оприлюднена, є своєрідним маскуванням цих розбіжностей".

Говорячи про позиції своєї політичної сили, Литвин відзначив, що його блок виходить з необхідності "уникнути будь-якої спокуси написати нову Конституцію під політичний момент".

"Вона (Конституція) повинна розвивати конституційні традиції, що вже починають складатися", - сказав він.

При цьому, на думку Литвина, "від концепції до практичного впровадження буде велика відстань".

Він підкреслив, що усвідомлює те, що з початком роботи Верховної Ради в пленарному режимі фактично першим на розгляд буде винесено питання про створення конституційної комісії в парламенті.

"Я думаю, що саме тому ми стали свідками того, що не відбулося засідання Національної конституційної ради", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, засідання Національної конституційної ради, заплановане на середу, перенесено на прохання голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, що тільки що повернувся з відрядження і погано себе почуває.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування