Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменія піде судом на українського підрядника

Четвер, 24 квітня 2008, 08:51

Туркменія має намір подати позов до Міжнародного арбітражу на українського підрядника будівництва тунелю в Ашхабаді – компанію "Інтербудмонтаж".

Про це повідомляє Державне інформаційне агентство Туркменістану (TDH), інформує УНІАН.

Як зазначається у повідомленні, Туркменістан перегляне свої відносини з українською компанією "Інтербудмонтаж", зважаючи на невиконання нею контрактних зобов`язань, що призвело до зриву термінів введення до ладу інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді.

"Незважаючи на те, що замовник суворо виконує умови контракту і своєчасно провів багатомільйонні авансові платежі, "Інтербудмонтаж" ось вже майже рік як фактично припинив роботу на важливому для подальшого розвитку інфраструктури столиці об`єкті, мотивуючи свою бездіяльність різного роду причинами", - цитує TDH заяву столичної мерії.

"Вважаючи ситуацію, що склалася, абсолютно неприйнятною з погляду цивілізованого партнерства, замовник об`єкту ухвалив рішення передати позов до компанії "Інтербудмонтаж" в Міжнародний арбітраж", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, у січні цього року президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов висловив низку критичних зауважень щодо роботи українських будівельних компаній в Туркменістані.

Зокрема, відвідавши міст, що будується, через річку Амудар’я, Бердимухамедов пред`явив серйозні претензії корпорації "Укртрансбуд", з вини якої були зірвані терміни введення моста в експлуатацію. За інформацією Turkmenistan.ru, на даний час роботи на будівництві моста відновлені.

Туркменія оцінювала вартість місцевих проектів "Інтербудмонтажа" і "Укртрансбуду" в 280 млн. дол.

Проект будівництва інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді є системою наземних і підземних споруд. До комплексу споруд дренажно-комунікаційних тунелів входять: дренажно-комунікаційні тунелі протяжністю 16500 м, два скидні тунелі протяжністю 13820 м, кінцевий тунель перетином, що споруджується відкритим способом, 22 технологічні камери і 72 шахтні колодязі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...